streda 1. októbra 2014

Ovocný low-carb, high-protein koláč


Suroviny:
3 vajcia
2 odmerky sójový proteín
1 odmerka srvátkový proteínový koncentrát
200 ml kokosové light mlieko
2 čl kokosový olej
2 veľké PL ovsená celozrnná múka 
2 veľké PL jemné ovsené vločky
1 balíček želatina (alebo agar)
2 kelímky nízkotučný tvaroh
mrazené ovocie (napr. čučoriedky)
sladidlo (príchuť vanilka, malina)
2 zarovnané čl kypriaci prášok 





Postup:
3 vajcia vymiešame so 4 vanilkovými tabletkami, pridáme kokosové mlieko, roztopený kokosový olej. Následne pridáme suché ingrediencie - sójový a srvátkový proteín, ovsenú múku, ovsené vločky a kypriaci prášok. Dobre vymiešame, aby neostali v ceste hrudky (cesto je polotekuté, ako napr. na klasickú bublaninu). Ak by sa zdalo málo sladké, pridáme ďalšie sladidlo/príp. stéviu alebo pod. 
Plech alebo rovnú zapekaciu misu vyložíme papierom na pečenie a upečieme (cca. 20-25 min. v plynovej rúre). 
Vymixujeme tvaroh s časťou mrazeného ovocia, pridáme ochucovadlo (podľa druhu ovocia - ja som použila čučoriedky a malinové sladidlo). 
Želatinu pripravíme podľa návodu na obale (do krému sa môže použiť aj želatina bez varenia). 1/2 hotovej želatiny vymiešame s ovocným tvarohom (na korpuse bude krém lepšie držať formu/možno však aj vynechať).  
Na vychladnutý korpus rozotrieme tvaroh, naukladáme zvyšné ovocie a zalejeme zvyšnou želatinou. Dáme zachladiť.

A tu je výsledok :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára